Abbey Hoes
Persfoto Abbey Hoes.jpeg

Foto: Kasper van Steveninck

  • Instagram - Black Circle
  • Twitter Square
  • YouTube
  • Spotify

Mijn naam is voluit Emily Abigail Ashley Hoes, maar ik word Abbey genoemd. Ik ben geboren op 20 mei 1994 in Rotterdam, opgegroeid in Mijnsheerenland en mijn middelbare schooltijd heb ik doorgebracht in Drenthe. Inmiddels woon ik alweer bijna 7 jaar in Amsterdam. 

 

Zo lang als ik me kan herinneren ben ik gek op acteren, maar ik hou ook van zingen, schilderen, schrijven, fotograferen en muziek maken. Vanaf mijn 7e jaar ging ik naar musical- en gitaarles. Tijdens de middelbare school kwam daar zangles bij. De keuze voor de vervolgopleiding was dus niet zo moeilijk. Gelukkig met goed resultaat; inmiddels ben ik alweer 2 jaar afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool.

 

Mijn eerste rolletje was als dertienjarig meisje in een commercial van Roosvicee. Dat was zo’n geweldige ervaring dat ik audities ben gaan doen en daardoor heb ik hele mooie rollen kunnen spelen. O.a. de titelrol in NENA waarvoor ik in 2014 het Gouden Kalf voor Beste Actrice heb mogen ontvangen. En natuurlijk de rol van Pattie in Petticoat, waarbij ik alles wat ik de afgelopen jaren geleerd had kon combineren.

 

In de toekomst wil ik blijven acteren, maar ga ik me ook toeleggen op presenteren en misschien wel een eigen programma maken.