top of page

ANGELA MOYRA

Angela Moyra

Angela Moyra (1985) is al sinds haar vroege jeugd omringd door haar vaders’  boeken, elpees, en zingende familieleden en wist dan ook snel dat het pad in het leven haar naar haar grootste passie muziek zou leiden. Geïnspireerd door het oude geluid van artiesten als Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Dionne Warwick maar ook moderne traditionalisten als Priscilla Ahn, Corrinne Bailey Rae en Sara Bareilles heeft Moyra een “storytelling” stijl van zingen en componeren ontwikkeld. De songs komen voort uit geluk, uitdaging en de constante strijd van een jonge vrouw, gecombineerd met invloeden voortkomend uit haar Engelse en Indonesische roots.

 

Op haar veertiende, leerde ze van haar oom de eerste akkoorden op de gitaar en al snel had ze in de gaten hoe gemakkelijk dat ging, ook door op het internet rond te surfen om te kijken hoe anderen hun instrument bespelen. Hierdoor ontwikkelde ze ook op dit vlak een compleet eigen stijl die vooral vanuit autodidactische vaardigheden werd ontwikkeld.

 

Op haar negentiende schreef zij haar eerste liedje in eenzaamheid in haar appartement in Chicago, waar ze zich vestigde vanwege een jaar stage voor haar opleiding. Muziek werd haar metgezel en gaf haar comfort en ondersteuning zo ver van huis. 

 

In 2009, na het afronden van haar studie in Aberdeen (Schotland), voelde Angela dat de tijd rijp was om haar eigen liedjes ook aan anderen te laten horen. Zo startte ze met optredens tijdens zogenaamde ‘open mics’ en sloot zij zich aan bij het ‘Amsterdam Songwriters Guild’.In 2011 stond Angela in de finale van 'De Grote Prijs van Nederland' en kort daarna bracht zij haar eerste single 'Timid' uit. Met dit nummer werd Angela ook Serious Talent op radio 3FM. Angela liet tevens een goede indruk achter met dit zelfde nummer bij het tv-programma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' en zo kwam zij uiteindelijk in de finale van dit programma terecht.Met een platencontract bij Zip Records USA ging er daarna voor Angela een lang gekoesterde droom in vervulling. De release van haar debuutalbum ‘Fickle Island’, met singles ‘Nothing Lasts’ en ‘Bubbalu’ kwam zowel in Nederland als Amerika uit.

 

In de zomer van 2018 bracht Angela Moyra, 4 jaar na de release van haar debuutalbum, weer een nieuwe single uit: You, Me & the Sea. Op dit moment werkt zij verder aan nieuwe muziek.

Follow

Angela Moyra

Pijltje.png
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page