• Instagram - Black Circle
  • Facebook Square
  • Twitter Square
  • YouTube - Black Circle
  • Spotify - Black Circle

Birgit is een verhalenverteller. Met óf zonder muziek. De afgelopen jaren speelde ze in talloze films (o.a. Pijnstillers, Rokjesdag, Uilenbal en Black Out), series (Meisje van Plezier, De Mannentester, Heer & Meester en Rechercheur Ria), (muzikale) theaterstukken (50 tinten..De Parodie, Extreem, Last 5 Years) en stond ze in het theater met haar eigen liedjesprogramma Het Grote Verlangen.


In Gevangenis Monologen 1 & 2 speelde Birgit  het waargebeurde verhaal van een ex-gedetineerde. Na de voorstelling voor theaterpubliek gespeeld te hebben volgden nog tours langs gevangenissen en jeugdinstellingen voor de gedetineerden zelf. Voor Birgit is dit een van haar meest intense en heftige spel-ervaringen. “Echter wordt t niet…”

In 2018 bracht Birgit na lange tijd weer muziek uit: A FOOL FOR LOVE. Met een nieuw geluid liet Birgit eindelijk weer muzikaal van zich horen. Het album werd zeer positief ontvangen en belandde in verschillende playlists.  A Fool For Love is haar meest autobiografische album tot nu toe vol songs waarin ze zichzelf bevraagt, terug en vooruit verlangt, de liefde verklaart, troost, zich verwondert en “sorry I fucked up…” zegt.

Birgit presenteerde haar langverwachte album in de Melkweg met een betoverend concert voor een enthousiast publiek. Na afloop was iedereen het er over eens. Birgit is terug, en hoe!

Begin 2021 gaf Birgit aan voor het eerst in het Nederlands liedjes te gaan schrijven en deze zomer zal Birgit de studio induiken om haar EP op te nemen. Het beloofd eerlijk, klein en prachtig te worden….

Birgit Schuurman