• Instagram - Black Circle
  • Facebook Square
  • Twitter Square
  • YouTube - Black Circle
  • Spotify - Black Circle

Birgit is een verhalenverteller. Met óf zonder muziek. De afgelopen jaren speelde ze in talloze films (oa Pijnstillers, Rokjesdag, Uilenbal, Black Out), series (Meisje van Plezier, De Mannentester, Heer & Meester, Rechercheur Ria), (muzikale) theaterstukken (o.a. 50 tinten..De Parodie, Extreem, Last 5 Years, De Gevangenismonologen en De Laatste Dichters) en stond ze in het theater met haar eigen liedjesprogramma Het Grote Verlangen.

En nu, 12 jaar na haar laatste album heeft Birgit een nieuw album gemaakt: A Fool for Love

Fuel my Fire is de openingstrack van dat album. Birgit heeft een nieuw geluid gevonden, het voelt alsof haar stem “thuiskomt”. Deze eerste single is een prachtige, sfeervolle, bittersweet popsong. Mede door de meeslepende strijkers-arrangementen heb je het gevoel dat je naar de soundtrack van een film luistert. Een film waarin Birgit de hoofdrol speelt en waarin ze vertelt over haar verlangens. Fuel my Fire gaat over Birgit haar verlangen naar “lichtheid”, “onbeschreven bladzijdes” en vooral over haar “lust for life”.

Begin december bracht Birgit Stranded uit, een klein breekbaar liedje dat in korte tijd ruim 350.000 x gestreamd werd op Spotify.

Amplify is het derde nummer van het album en is een heerlijk hypnotiserende pop-track met een 80’s-vibe. Amplify gaat over een liefde die nog geheim is, maar die zo groots is dat je het de hele wereld wilt laten weten; “Amplify our whispers”.

A Fool For Love is haar meest autobiografische album tot nu toe vol songs waarin ze zichzelf bevraagt, terug en vooruit verlangt, de liefde verklaart, troost, zich verwondert en “sorry I fucked up…” zegt.

In het voorjaar van 2018 presenteerde Birgit haar langverwachte album in de Melkweg met een betoverend concert voor een enthousiast publiek. Na afloop was iedereen het er over eens.

Birgit is terug, en hoe!

Birgit Schuurman

Zwaard Music​
Koppelland 1 - 1391 EV Abcoude​  -  +31 (0)20-6899999

gerry@zwaardmusic.com

© 2020 Zwaardmusic, all rights reserved. All images are copyrighted by their respective authors.