top of page

GUY SMEETS

Guy Smeets Shoot-7344.jpg

Een onstuitbare drang om te entertainen. Dat is het onwrikbare fundament onder de optredens van gitarist Guy Smeets. Het publiek raken, opzwepen, optillen en uitzinnig meevoeren in een gedeelde zinderende muzikale beleving. Voor Guy, is dat de ultieme drijfveer achter alles wat hij als muzikant doet.

 

Vanaf zijn kindertijd geworteld in de blues en de muziek van bluesgiganten als Stevie Ray Vaughan, is Guy inmiddels uitgegroeid tot een allrounder met een geheel eigen herkenbaar geluid. Niet enkel als de breed geëngageerde, charismatische podiumgitarist, die vonken laat spatten tussen hem en zijn publiek. Ook als componist, songwriter en producer zet Guy overtuigend zijn eigen sound neer.

 

De weg van zijn eerste op een rommelmarkt gekochte speelgoedgitaartje, naar zijn onderscheiding tot ‘Best Dutch Blues Musician’ in 2019, legde Guy als kind en tiener in amper een paar jaar tijd af. Ook net zo vlug verliep zijn overstap van de kleine pubpodia in zijn woonplaats, naar grote podia als AFAS Live en Ziggo Dome en internationale tours door Europa.

 

Maar waar blues aanvankelijk zijn muzikale carrièrepad leek te worden, blijkt het nu meer de stevige bedding geweest te zijn voor zijn ontwikkeling tot muzikale duizendpoot. Waar voor anderen klassieke muziek het fundament is voor hun latere carrière, is dat voor Guy de blues. Hij heeft er zijn eigen sound door kunnen ontwikkelen. Welke muziek Guy ook speelt, zijn blueswortels geven als zijn persoonlijke kenmerk, steeds weer een diep en oprecht doorvoelde ‘soul’ aan al zijn muziek.

 

De stormachtige start heeft Guy inmiddels gebracht op het punt van de muzikale droom die hij als kind al uitsprak: een entertainer zijn, die zijn publiek begeestert en bezielt met zijn muziek en performance. Die toekomstvisie raakte hem als een bliksemschicht toen hij als jongetje van zes jaar oud met zijn vader een concert bezocht van Robbie Williams. Gehypnotiseerd door de uitzinnige sfeer van het 60.000 koppige publiek, de saamhorigheid en de bezielende chemie die Robbie Williams versmolt met zijn publiek, zei de kleine Guy tegen zijn vader: "Dat wil ik later ook!”.

 

Dat visioen dat Guy had als kind, begint nu na de bliksemlancering vanaf het podium van de blues, steeds meer vorm te krijgen. Optredens met artiesten als Phil Bee en AJ Plug, zijn muzikale samenwerking met onder anderen André Hazes Jr. en Ben Poole maar voor- al ook zijn recente aansluiting bij partyband Hard2Get, zetten de kooi voor het podiumdier en de charismatische entertainer die Guy Smeets is, steeds wijder open. 

Follow

Guy Smeets

Pijltje.png
  • Website
  • Instagram
  • Snapchat
  • X
bottom of page