iET
  • Facebook Square
  • Twitter Square
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Spotify - Black Circle

Na haar intieme EP The Kitchen Recordings en het vervolg The Kitchen Recordings II bracht zangeres, songwriter en muzikant iET haar derde album uit: SO UNREAL. Voor dit album werkte iET samen met producer/ engineer Russell “The Dragon” Elevado uit New York die zij bewondert om zijn werk voor onder andere D’Angelo, The Roots, Erykah Badu en Alicia Keys. Russell voelde zich op zijn beurt direct aangetrokken tot de songs van iET en is als volwaardig partner ingestapt in het creëren van SO UNREAL. Russell: “This album is going to be a true and valid piece of art.”

 

iET is singer-songwriter en multi-talent Lisa van Viegen (1978). Ze schrijft en produceert haar nummers zelf, songs met een fijnzinnig geluid: warm, bij vlagen experimenteel en vaak catchy als een goede popsong.

 

Al vanaf jonge leeftijd is muziek verweven in het leven van iET. Geboren als energiek kind in een klein dorpje in het midden van het land ontdekt iET op negen jarige leeftijd de trompet. Als zij later ook gitaar leert spelen begint een onophoudelijke stroom aan ideeën die hun weg vinden in haar songs.

 

Ze groeide op met de muzikale invloeden van The Doors, The Everly Brothers, The Beach Boys, Frank Sinatra, Billie Holiday en Fred Astaire films, die in haar kindertijd een centrale rol speelde in de groei van haar interesse in het maken van muziek. Haar fascinatie voor recentere artiesten als Erykah Badu, D’Angelo, Lizz Wright en Jeff Buckley zorgden voor een eclectische mix die niet te herleiden is naar één stijl, maar wel naar één persoon: iET.

 

In 2011 kwam haar eerste EP uit, ‘The Kitchen Recordings’, geschreven en opgenomen in haar eigen keuken en thuis-studio. Met deze collectie van eigen nummers, introduceerde iET haar artistieke en vurige manier van schrijven en haar unieke vocale sound. Geïnspireerd door haar eigen leven en de wereld om haar heen, uit deze EP thema’s als vrijheid, angst , dromen, hoop, warmte en liefde.

 

Hierop volgden een aantal bijzondere live-shows. Zo verzorgde ze de voorprogramma’s van Macy Gray (Paradiso, 2011) en Chris Dave, Pino Palladino en Friends (Paradiso 2012) en trad ze op tijdens Live at the Living Room (10 shows in New York, 2012).

 

In januari 2013 verscheen het vervolg op haar eerste EP, ‘The Kitchen Recordings II’. Voor dit album werkte iET samen met een aantal van haar favoriete zangeressen zoals Shirma Rouse, Janne Schra, Stevie Ann, Esperanzah (Pink Oculus), de Britse Sjerdene, Lilian Hak, Mary Davis Jr. en de Rotterdamse Elle.

 

Naast het produceren van eigen werk werkte ze ook mee aan releases van andere artiesten onder wie DJ Optimus en Big Mister Doom (UK). En in dit zelfde jaar trad iET  o.a. op tijdens Eurosonic en was ze te zien bij De Wereld Draait Door.

 

In februari 2014 kwam haar album ‘SO UNREAL’ uit, dat geproduceerd werd door Russell Elevado (D’Angelo, Alicia Keys, The Roots). De eerste single ‘Hold On Tight’ van dit album kwam in november 2013 uit.

 

‘SO UNREAL’ bevat songs met als thema ‘durven dromen’,  het overwinnen van je angsten en balanceert continue op de rand van fantasie en realiteit. De songs zijn klein en persoonlijk begonnen, om vervolgens met band en onder persoonlijke begeleiding van Russell uit te groeien tot een stijl overschrijdende explosie van sound en emotie, met elementen van Soul, Pop, Psychedelic, Funk, Rock, Afrobeat en zelfs Jazz.

 

Elevado drukt ons op het hart; “the album of iET is going to be a true and valid piece of art”.
 

 

  

Zwaard Music​
Koppelland 1 - 1391 EV Abcoude​  -  +31 (0)20-6899999

gerry@zwaardmusic.com

© 2020 Zwaardmusic, all rights reserved. All images are copyrighted by their respective authors.