• Instagram - Black Circle
  • Facebook Square
  • Twitter Square
  • YouTube - Black Circle

Juneoer Mers (1984) is een acteur die in verschillende film-, televisie- en theaterproducties te zien is. In 2009 studeerde hij af aan de Frank Sanders Akademie. Hier kreeg hij les van o.a. Theo Nijland, Lieneke Leroux, Frank Sanders en Wil van der Meer. Sindsdien is hij op veel vlakken aan het werk gegaan en heeft hij al meerdere rollen op zijn naam staan. Zo was Juneoer te zien in Klokhuis, Mijn Oma is Gek (2011) en Moordvrouwen (2010). Daarnaast was hij te zien in de film Alleen Maar Nette Mensen (2012) en de commercial voor Envirofone (2011). 

Ook op het gebied van theater is het niet stil rondom Juneoer. In 2009 veroverde hij met de musical Mijn Leven als Theo Nijland ‘De Mus’, voor de beste Paradevoorstelling van 2009. In 2010 stond hij in het theater met de voorstelling Klokhuis Roadshow. In het theaterseizoen 2015/2016 stond hij op de planken met o.a. Birgit Schuurman, Han Oldigs en Eva Poppink in de musical Pumps en Penalties. 

In 2016 was Juneoer te zien als 'Hud' in de musical 'HAIR' van Stage Entertainment. Hiermee tourde hij tot april 2017 door Nederland. Tevens was hij in de zomer van 2017 te zien in de Oostenrijkse versie van 'HAIR'.

Tot juni 2018 speelde hij de rol van 'Hengst' in de musical The Full Monty van De Graaf & Cornelissen Entertainment. Vanaf augustus van dat jaar was Juneoer te zien in de rol van Hyena Banzai in de muiscal 'The Lion King' in het Circustheater in Scheveningen. 

Vanaf februari 2020 speelt Juneoer de hoofdrol van Ike Turner in TINA - De Tina Turner Musical. De musical is nu te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. 

Juneoer Mers