top of page

MAAIKE MARTENS

image1.jpeg

Maaike Martens is een Nederlandse actrice en zangeres. Ze is vooral bekend als dramama Ursula uit de hitserie De Luizenmoeder. Ze was zowel in de twee seizoenen op TV als in de succesvolle film te zien. Voor haar rol als Maxima in HEMA - de musical won zij de Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol.

 

Maaike is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en KleinkunstAcademie. De afgelopen jaren speelde ze in verschillende films en series zoals Onze Jongens in Miami, Verliefd op Cuba, Project Gio, DNA, Welkom in de geschiedenis, Dames 4, De Mannentester, Zwanger & Co en Spangas.

Daarnaast is Maaike onderdeel van het vaste acteursteam van Het Klokhuis en maakte zij met Niek Barendsen vier voorstellingen voor De Parade. Voor het radioprogramma Spijkers Met Koppen schreef en zong ze jarenlang het Spijkerlied. Verder regisseerde Maaike o.a. Jenny Lena, Theo Nijland en Lavinia Meijer en was ze ook te zien in de musicals De Marathon, Vijftig Tinten… de Parodie en Pumps & Penalties.

Naast acteren is het ook op muzikaal gebied niet stil rondom Maaike Martens. Zo ging ze samen met haar band de theaters langs met haar muzikale theatershow getiteld Wie Blijft Hier - naar haar gelijknamige debuutalbum. Dit debuutalbum heeft ze in 2017 gelanceerd op een succesvolle albumpresentatie in Theater Bellevue. 

Daarnaast is Maaike druk met het schrijven van nieuwe muziek, tv-series, een kinderboek en columns voor o.a. de LINDA.

Follow

Maaike Martens

Pijltje.png
  • Website
  • Instagram
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
bottom of page