Foto: Fleur van der Minne

  • Facebook Square
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Spotify

Maaike Martens is vooral bekend als dramama Ursula uit de hitserie De Luizenmoeder (AVRO/TROS). En zij won voor haar rol als Maxima in HEMA - de musical de musicalaward voor beste vrouwelijke hoofdrol.

 

Maaike is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en KleinkunstAcademie. Ze is onderdeel van het vaste acteursteam van Het Klokhuis en maakte met Niek Barendsen vier voorstellingen voor De Parade. Voor het radioprogramma Spijkers Met Koppen schreef en zong ze jarenlang het Spijkerlied. Verder regisseerde Maaike o.a. Jenny Lena, Theo Nijland en Lavinia Meijer en was ze ook te zien in de musicals De Marathon, Vijftig Tinten… de Parodie en Pumps & Penalties.

Daarnaast speelt Maaike in verschillende films en series zoals Dames 4, De Mannentester, Dagboek van een Minnares, Spangas en Welkom in de jaren Zestig en Welkom in de 80-jarige oorlog.

Maaike was uiteraard weer te zien in De Luizenmoeder serie 2 die vanaf februari 2019 op de buis te zien was. Daarnaast vertolkte ze een van de hoofdrollen van de nieuwe hitfilm van Johan Nijenhuis Verliefd op Cuba die op 14 februari in premiere ging in de Nederlandse bioscopen.

Later in 2019 zal Maaike op SBS6 te zien zijn in een nieuwe, spannende, sexy en humorvolle politieserie: DNA. Daarnaast speelt ze een rol in de familiefilm De club van Sinterklaas: waar is het grote boek van Sinterklaas? 

In januari 2020 is Maaike o.a. te zien in de speelfilm Onze Jongens in Miami, welke in de zomer van 2019 is opgenomen. 

Naast acteren is het ook op muzikaal gebied niet stil rondom Maaike Martens. Zo ging ze de afgelopen theaterseizoenen met haar band op tournee, met haar muzikale theatershow getiteld Wie Blijft Hier - naar haar gelijknamige debuutalbum uit 2017. 

Maaike Martens