top of page

MASSIH HUTAK

Massih.jpg

Massih Hutak (1992) is een schrijver en muzikant uit Amsterdam-Noord. Als columnist is hij wekelijks te horen op NPO Radio 1 en te lezen in Het Parool. 

 

In 2011 debuteerde Massih als jongste auteur ooit bij uitgeverij Contact met zijn verhalenbundel Toen God Nog In Ons Geloofde.

 

Hij werd in januari 2017 door Het Parool uitgeroepen tot één van de zeventien talenten die het Nederland van de toekomst zullen vormgeven. In diezelfde periode reageerde hij op de brief van Mark Rutte met zijn eigen brief waarin hij jongeren opriep om te gaan stemmen. Zijn oproep ging viral en creëerde veel media-aandacht, van televisie en radio tot kranen en nieuwssites. 

 

Als muzikant stond hij in 2017 op Lowlands, in de Kleine Komedie en in de AFAS Live. In 2018 gaf Massih onder andere met Femke Halsema, Jan Terlouw en Fresku vrijheidscolleges op vmbo's, mbo's, hbo's en universiteiten door heel Nederland. Op Bevrijdingsdag verzorgde hij de vrijheidslezing in Leeuwarden, culturele hoofdstad van Europa. Ook werkt Massih als curator voor verschillende musea en als medebedenker van hun educatieve programma's. 

Follow

Massih Hutak

Pijltje.png
  • Instagram
  • YouTube - Black Circle
bottom of page