Myriam West

  • Facebook Square
  • YouTube - Black Circle
  • Spotify - Black Circle

New Orleans kruipt onder je huid. Dat ondervond singer-songwriter Myriam West toen ze in Amerika’s nummer één muziekstad verbleef. Ze vond er de jazz, de blues, de swamps en de zon. Inspiratie te over voor een gloednieuw album, dat in 2014 zal verschijnen, vol luisterliedjes waarin de jazzstad pur sang nooit ver weg is.

Myriam ging al jong pianospelen en zingen. Nina Simone, Tom Waits en Aretha Franklin, dat waren haar helden. In 2004 schreef ze, met haar eerste eigen nummer, de nationale Kunstbende op haar naam. Dit nummer ‘The Gods Must Be Crazy’ leverde haar ook meteen een contract op bij Universal Music, en werd als titelsong uitverkoren voor de film ‘Ik Omhels Je Met 1000 armen’. Dat succes bracht haar een hoop live radio optredens in de ochtendshows van Rob Stenders en Giel Beelen en in Tros Muziek café. Dat jaar nam Myriam ook deel aan de eerste ‘Euro Video Grand Prix’ in Albanië. Myriam werd in 2009 ook gekozen om mee te doen aan Unsigned, een project voor jong talent van het MCN. Hiervoor nam ze twee nummers op voor het verzamel-album: 'When Pop Meets Jazz'. In 2010 studeerde Myriam met een 9 af aan het conservatorium van Rotterdam. Hierna speelde ze met haar band op vele podia, met als hoogtepunten het North Sea Jazz Festival, op Kunststof TV, in Paradiso en in het voorprogramma van de band Moke. 

Myriam besloot helemaal voor de muziek te kiezen. Ze vertrok voor een half jaar naar de plek waar de jazz en de blues zijn geboren. Daar werd ze al snel opgenomen in de muziekscene, en stond ze met jazzlegende Ellis Marsalis op het podium. Ze keerde terug naar Nederland, met pijn in het hart en een rugzak vol inspiratie.

Op een zolderkamertje in Amsterdam ving ze haar New Orleans in nieuwe songs. Een cd vol luisterliedjes, waarin The Big Easy tot leven komt. De eerste single ‘This Is My Life’ kwam al uit in het najaar van 2013. Tweede single ‘Land of Freedom’ volgde begin februari 2014. Het album ‘From Now On’ is op 28 februari 2014 uitgebracht bij Redline Music.
 
In Myriam's vaste band spelen Jorn ten Hoopen op gitaar, Friso van Wijck op drums en Mart Jeninga op bas. 

Myriam maakt sinds 2016 deel uit van de band Handsome Harry & The Hummingbirds, waarin ze haar liefde voor country muziek kan bezingen. Naast origineel eigen repertoire speelt de band nummers van o.a. Alison Krauss, Willie Nelson & Pokey Lafarge.