top of page

MYRIAM WEST

Myriam.jpg

Myriam West is een Nederlandse singer-songwriter. Vanaf jonge leeftijd speelde ze al piano en zong ze. Nina Simone, Tom Waits en Aretha Franklin, dat waren haar helden. In 2004 schreef ze, met haar eerste eigen nummer, de nationale Kunstbende op haar naam. Dit nummer, The Gods Must Be Crazy, leverde haar ook meteen een contract op bij Universal Music, en werd als titelsong uitverkoren voor de film Ik Omhels Je Met 1000 Armen. Dat succes bracht haar een hoop live radio optredens in de ochtendshows van Rob Stenders en Giel Beelen en in het TROS Muziek café. 

 

Dat jaar nam Myriam ook deel aan de eerste ‘Euro Video Grand Prix’ in Albanië. Myriam werd in 2009 ook gekozen om mee te doen aan Unsigned, een project voor jong talent van het MCN. Hiervoor nam ze twee nummers op voor het verzamel-album: 'When Pop Meets Jazz'. In 2010 studeerde Myriam met een 9 af aan het conservatorium van Rotterdam. Hierna speelde ze met haar band op vele podia, met als hoogtepunten het North Sea Jazz Festival, op Kunststof TV, in Paradiso en in het voorprogramma van de band Moke. 

Myriam besloot helemaal voor de muziek te kiezen. Ze vertrok voor een half jaar naar New Orleans, de plek waar de jazz en de blues zijn geboren. Daar werd ze al snel opgenomen in de muziekscene, en stond ze met jazzlegende Ellis Marsalis op het podium. New Orleans kruipt onder je huid. Dat ondervond singer-songwriter Myriam West toen ze in Amerika’s nummer één muziekstad verbleef. Ze vond er de jazz, de blues, de swamps en de zon. Ze keerde terug naar Nederland, met pijn in het hart en een rugzak vol inspiratie. 

 

Op een zolderkamertje in Amsterdam ving ze haar New Orleans in nieuwe songs. De inspiratie resulteerde in het prachtige debuutalbum From Now On, dat in 2014 is verschenen. Een CD vol luisterliedjes, waarin The Big Easy tot leven komt.

 

Het uitbrengen van het album zorgde ervoor dat Myriam uitgeroepen werd tot NPO Radio 2 talent. Ze besloot daarop mee te doen aan het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland en haalde de finale. Dit zorgde voor veel optredens op radio, tv en prachtige poppodia zoals Paradiso.

 

In 2020 bracht Myram het special nummer I’m Not Asking For The Moon. Het is een lied over en voor haar zoontje Wybren, die is geboren met epilepsie en een genetische afwijking. Ze wil het nummer graag opdragen aan alle andere kinderen en ouders die het moeilijk hebben en waarbij het leven anders is gelopen dan ze hadden verwacht.

 

Om al haar kennis door te geven aan nieuw talent heeft Myriam een eigen lespraktijk in Haarlem en Schiedam. Ze begeleidt hier leerlingen hun zangstem verder te ontwikkelen en leert ze hen zichzelf te begeleiden op piano. 

Follow

Myriam West

Pijltje.png
  • Website
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
bottom of page