top of page

28 februari 2022

Jelka van Houten in nieuwe comedyserie Tropenjaren

Over de ongemakken van het kersverse ouderschap en een vorig leven dat nooit meer terugkomt 

Jelka van Houten in nieuwe comedyserie Tropenjaren

Wanneer Jelle (Henry van Loon) en zijn vrouw Rosa (Jelka van Houten) hun eerste kind krijgen, begint een nieuwe fase in hun leven. De jonge ouders proberen niet alleen het beste te doen voor hun dochter Stella, maar proberen ook hun werkende leven en relatie voort te zetten zoals het altijd was: sexy en ambitieus. Uitgaan en feesten lijken echter plaats te maken voor luiers en babysitters. Kortom, het stel maakt zich op voor de tropenjaren.

Rosa (TV-presentatrice) doet haar best om alle ballen in de lucht te houden maar verlangt ondertussen ook naar een avondje zonder Stella: eindelijk weer even los met harde muziek en seks. Jelle (schrijver) heeft daarentegen meer de behoefte aan rust. Om de drukte thuis te ontlopen gaat hij vaak langs in het café van zijn beste vriend Steve (Eric van Sauers). Steve is een gescheiden vader die niet alleen worstelt met het feit dat zijn dochter begint te puberen, maar ook met de liefde. De zus van Rosa, Bregje (Eva Crutzen), blijkt juist de eeuwige vrijgezel, die in iedere nieuwe date haar potentiële ware liefde ziet. De serie focust zich op de humor van het menselijk tekort en gênante alledaagse momenten. Zo zien we hoe Rosa op haar werk last heeft van lekkende borsten, wordt Jelle doodsbang van de nieuwe strenge oppas, zien we Steve’s ongemak tijdens de eerste ongesteldheid van zijn dochter en rijdt Bregje tijdens een proefrit een auto in de prak.    

Jelka: "De scènes die we draaiden zaten dicht bij de werkelijkheid. Soms merkten we dat we een scène thuis per ongeluk nog eens dunnetjes overdeden, super herkenbaar." 
Henry: "Samen spelen was fantastisch. Je bent helemaal op elkaar ingespeeld. De draaidagen werden gek genoeg de dagen waarop wij wat ‘tijd voor elkaar hadden’. We hebben enorm veel gelachen." 

De overige cast bestaat uit o.a. Duyna Khayame (Zina), Anna Drijver (Komt een vrouw bij de dokter), Stefan Stasse (De Staat Van Stasse) Lineke Rijxman (Oogappels), Sieger Sloot (Deep Shit), Sarah Janneh (All Stars & Zonen). 

De serie ‘Tropenjaren’ was een succes in Israël, en heeft onder leiding van Elzelien Peters (maker van o.a. Dertigers en Jeuk) een nieuwe, originele bewerking gekregen.  
‘Tropenjaren’ is een coproductie van BNNVARA en Witte Geit. 

‘Tropenjaren’ is vanaf 17 april zeven zondagen om 20.25 uur en daaropvolgend drie zondagen om 21.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

bottom of page