top of page

16 september 2021

Jelka van Houten in nieuwe tv-serie ‘Adem In, Adem Uit’

De nieuwe tv-serie ‘Adem in, Adem uit’ is vanaf 21 september te zien op Net5.

Jelka van Houten in nieuwe tv-serie ‘Adem In, Adem Uit’

Zet die datum maar vast in je agenda, want met deze crime-comedy mét sterrenkast en ijzersterk verhaal kom je de nazomer wel door.

Deze Powered by LINDA.-serie gaat over een fascinerende vriendschap tussen twee buurvrouwen, gespeeld door Bracha van Doesburgh en Jelka van Houten. De serie belooft niet alleen grappig te zijn, er is ook een hoop spanning waardoor je wilt blijven kijken. “Een lach en een lijk in een goede Hollandse setting met een geweldige cast in rollen die je nog niet van ze kent”, omschrijft creative producer Willem Zijlstra de serie.

Jolanda (Jelka van Houten) runt een biologische slagerij op haar boerderij en slacht haar eigen vlees. Kim (Bracha van Doesburgh) en echtgenoot Sven (Waldemar Torenstra) verruilen samen met hun zoon Luuk (Teun Stokkel) de stad voor het idyllische platteland om hun huwelijk nieuw leven in te blazen. De buurvrouwen lijken elkaars tegenpolen, maar voelen een enorme aantrekkingskracht tot elkaar. Ietwat stuntelig bloeit deze vriendschap op. Het is echter de vraag of ze het beste of slechtste in elkaar naar boven halen. Want Kim weet niet dat Jolanda sinds haar jeugd moeite heeft met onbehoorlijke mannen en dat op geheel eigen wijze oplost.

Lifecoach Kim heeft het zelfhulpboek ‘Adem in, Adem uit’ geschreven over het thema dat voor ieder mens het geluk binnen handbereik ligt. Voor de buitenwereld lijkt Kim zelf een perfect en gelukkig gezinsleven te leiden. Alleen zit ze wel in therapie met haar overspelige man Sven bij collega-coach Adinda (Imanuelle Grives).
Kim raakt geïnspireerd door de nuchtere alleenstaande Jolanda. En Jolanda hoopt dat de empathische Kim haar misschien wel kan helpen met haar boek, waarin Kim schrijft over dingen als ‘in je kracht staan’. Zo ontstaat er een vriendschap tussen twee heel verschillende vrouwen, die meer gemeen hebben dan ze in eerste instantie denken.

Adem in, Adem uit is vanaf woensdag 21 september om 20.30 uur te zien bij Net5. en KIJK.nl.

bottom of page