top of page

4 november 2022

Maaike Martens te zien in Scrooge Live

Voor het derde achtereenvolgende jaar speelt een cast van bekende acteurs het muzikale spektakelstuk Scrooge live.

Maaike Martens te zien in Scrooge Live

Maaike zal hierin te zien zijn als het personage Bobbie. De hoofdrol in dit klassieke kerstverhaal is voor Paul Groot. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor het script.

Paul Groot over Maaike Martens: “Iedereen kent Maaike natuurlijk als Ursula uit De Luizenmoeder. Maar ze is ook een heel goede theateractrice en ze kan ontzettend mooi zingen. Ze speelt Bobbie, de boekhouder van Scrooge. Ze heeft een gezinnetje met een klein kindje dat astma heeft doordat ze in een heel schimmelig huis wonen van Scrooge. Ze kunnen ook de huur bijna niet opbrengen. Maaike zingt in de voorstelling onder meer een mooie versie van het nummer ‘Onderweg’, van Abel.”

Als locatie heeft Dordrecht een dubbelrol. Het is een van de oudste steden van Zuid-Holland. Dat maakt het erg geschikt als decor voor dit stuk dat speelt in de negentiende eeuw. Met Scrooge live willen worden er bovendien donateurs gezocht voor Nationaal Fonds Kinderhulp. In Dordrecht is het probleem rond kinderarmoede aanmerkelijk groter dan in de rest van Nederland. Dat maakt deze stad bij uitstek de plek om dit probleem extra onder de aandacht te brengen.

Naast Maaike Martens zullen ook o.a. Owen Schumacher, Edwin Jonker, André van Duin, Angela Groothuizen, Tineke Schouten, Edo Brunner, Roué Verveer, Carrie ten Napel en Maria Fiselier te zien zijn. 

Scrooge Live 2022 is zondag 11 december om 20:30 uur te zien op NPO1.

bottom of page