top of page

18 juni 2021

Optreden Juneoer Mers tijdens Concert voor de Zorg

Nu het einde van de pandemie voorzichtig in zicht komt, neemt KRO-NCRV de tijd om zorgmedewerkers te eren voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

Optreden Juneoer Mers tijdens Concert voor de Zorg

KRO-NCRV en het Amsterdams Kleinkunst Festival hebben zorgmedewerkers uit het hele land getrakteerd op Concert voor de Zorg, een uniek optreden vanuit Theater Flint in Amersfoort.

Tijdens de avond traden zes rasartiesten op: Sanne Wallis de Vries, Vera Mann, Shirma Rouse, Ernst van der Pasch, en de duo's Yentl en de Boer en Theo Nijland & Juneoer Mers. Ze hebben speciale zorgliederen gecomponeerd op basis van de verhalen van medewerkers.

Het initiatief voor Concert voor de Zorg komt van Ernst van der Pasch, zelf huisarts en cabaretier. Hij treedt geregeld op tijdens symposia met liedjes over de zorg. KRO-NCRV en het Amsterdams Kleinkunst Festival gebruiken dit uitgangspunt voor een avondvullend programma.

Het gehele concert is op maandag 21 juni te beluisteren bij Volgspot op NPO Radio 5 tussen 20.00 en 22.00 uur. De presentatie is in handen van Richard Groenendijk en Hijlco Span.

bottom of page